Mire jó egy motor jogosítvány?

Egy motor jogosítvány megszerzésének számtalan oka lehet. Van olyan, aki a munkája miatt ül motorra, mások egy gazdaságosabb közlekedési formát látnak a motorozásban, megint más szabadidejét szeretné motoron tölteni. Az azonban biztos, hogy a motor jogosítvánnyal nemcsak új tudásra, hanem teljesen új szemléletre és hobbira is szert tehet. Törekszünk arra, hogy a motor jogosítvány megszerzése során olyan pozitív élményekkel gazdagodjon, amelyek a későbbiek során alapvetően meghatározzák meg a motorral való viszonyát.

El kell mondanunk azt is, hogy a tanulási folyamat nem ér véget, mikor kezébe kerül a motor jogosítvány. A kellő gyakorlat megszerzése is nagyon fontos a biztonságos közlekedéshez. Oktatóink felkészítik a vizsgákra, valamint olyan elméleti és gyakorlati alapokkal, szemléletmóddal látják el, amelyeknek köszönhetően már érvényes motor jogosítvány birtokában is folytathatja a tanulást. Fontos, hogy a motor jogosítvány kézhezvételét követően is megfontoltan és megfelelő körültekintéssel közlekedjen.

Áraink

A Villám Jogsi Autósiskola motorjogosítvány árai 2022.01.01-től (vizsgadíjakkal és a vizsgaórák díjaival együtt)

Motoros jogosítvány kategóriák

Mielőtt beiratkozna valamelyik tanfolyamunkra, érdemes tájékozódnia arról, hogy a motor jogosítvány milyen járművek vezetésére teszi alkalmassá. Összegyűjtöttük az egyes kategóriák jellemzőit, hogy megkönnyítsük a választást. Kategóriánként feltüntettük továbbá a motor jogosítvány megszerzéséhez szükséges legalacsonyabb életkort is. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy saját járművét használja a motor jogosítvány oktatás során, azonban a motornak meg kell felelnie bizonyos műszaki és teljesítménybeli paramétereknek.

Megszerezhető nemzetközi kategória Kategóriával vezethető Kategóriának megfelelő saját motor használat műszaki feltételei Életkori feltételek
korlátlan motor jogosítvány motorkerékpár teljesítmény-korlátozás nélkül oldalkocsi nélküli kétkerekű motorkerékpár, legalább 595 cm3 és legalább 40kW 23,5 év
„A” bármilyen kategóriabővítéssel motorkerékpár teljesítmény-korlátozás nélkül oldalkocsi nélküli kétkerekű motorkerékpár, legalább 595 cm3 és legalább 40kW 24 év (vagy 20 év legalább 2 éves „A2” jogsival)
„A2” motor jogosítvány motorkerékpár, max. 35 kW-os teljesítményig, teljesítmény/saját tömeg aránya 0,2 kW/kg-ig A2 kategóriába sorolható, oldalkocsi nélküli kétkerekű motorkerékpár legalább 395 cm3-vel és legalább 25kW motorteljesítménnyel 17,5 év
„A2” bármilyen kategóriabővítéssel motorkerékpár, max. 35 kW-os teljesítményig, teljesítmény/saját tömeg aránya 0,2 kW/kg-ig A2 kategóriába sorolható, oldalkocsi nélküli kétkerekű motorkerékpár legalább 395 cm3-vel és legalább 25kW motorteljesítménnyel 18 év
  motorkerékpár 125 cm3-ig; teljesítménye 11kW-ig; teljesítmény/saját tömeg aránya 0,1 kW/kg-ig kétkerekű motorkerékpár 125 cm3-ig; teljesítménye 11kW-ig; teljesítmény/saját tömeg aránya 0,1 kW/kg-ig 15,5 év
„B”-vel („B125”) motorkerékpár 125 cm3-ig; teljesítménye 11kW-ig; teljesítmény/saját tömeg aránya 0,1 kW/kg-ig kétkerekű motorkerékpár 125 cm3-ig; teljesítménye 11kW-ig; teljesítmény/saját tömeg aránya 0,1 kW/kg-ig meglévő „B” kat. jogsi
„AM” (Moped) segédmotor (max. 50 cm3) + állati erővel vont jármű + kerti traktor segédmotor max. 50 cm3 13,5 év (külföldön csak 16 éves kortól lehet vezetni!)

Beiratkozás

Személyesen a Virágpiacnál

Cím: 1112. Budapest, Budaörsi út 1092/6. hrsz. (Virágpiac, Főépület hátul, a Go-kart pályánál)

Telefon: +36 20 966 6243, +36 70 9434660

Ügyfélfogadás ideje: Hétfőn és Kedden: 10:00 - 18:00 óráig, Szerdán: 14:00-18:00 óráig, Csütörtökön: 15:00 - 19:00 óráig

Interneten keresztül

A jelentkezési űrlapot kitöltve

Beiratkozáshoz hozd magaddal

 • érvényes személyes okmányaidat
 • ha van már, akkor meglévő érvényes motor jogosítvány bemutatására is szükség lesz
 • tandíj első részletét

A motor jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti oktatásról

A beiratkozáshoz hasonlóan a tanfolyamot is elvégezheti az interneten keresztül, de természetesen oktatóink hagyományos tantermi keretek között is hozzásegíthetik a motor jogosítvány kiváltásához. A két oktatási forma a vizsga szempontjából teljesen egyenértékű. Válassza a tanulási szokásainak megfelelőt!

Tantermi KRESZ-oktatás

ingyenes KRESZ-teszt tansegédlet

Időpontok: Tantermi oktatást hétköznap délutánonként hetente 4 alkalommal 18:00 órai kezdettel tartunk! Elméleti tanórák 45 percesek, 1 alkalommal 4*45 percet tartunk.

Motor jogosítvány tanfolyamok indulási időpontjai: kéthetente rendszeresen

Cím: 1112. Budapest, Budaörsi út 1092/6. hrsz. (Virágpiac, Főépület hátul, a Go-kart pályánál)

E-learning internetes KRESZ-oktatás

Otthonról akár 1 nap alatt

Nem kell hozzá más csak számítógép és internet!

 • Azonnali kezdés
 • Szabad időbeosztás
 • Gyors, egyéni haladási tempó
 • Kényelmes, otthoni felkészülés
 • Nincs helyhez és időhöz kötve

Az internetes online távoktatás helyettesíti a tantermi KRESZ oktatást!

Gyakorlati oktatásról

A gyakorlati oktatás a motor jogosítvány megszerzéséhez vezető út fontos lépcsőfoka. Ekkor tanulhatja meg kezelni a járművet, először rutinpályán, majd a forgalomban. Felkészült oktatóink olyan technikákra tanítják meg, amelyekkel egyszerűen és biztonságosan közlekedhet.

Tanpálya: 1112. Budapest, Budaörsi út 1092/6. hrsz. (Virágpiac)

Az egyes kategóriáknak megfelelően különböző motorokat biztosítunk tanulóink számára. A motorok kiváló műszaki állapotban vannak.

Motorok:
A kategória: Kawasaki Er-6N, Kawasaki Zr-7N, Honda CB-600F
A2 kategória: Yamaha XJ-400
A1 kategória: Honda CG-125
Am kategória: Gilera Stalker 50

A vezetési órák gyakoriságát te választhatod meg!
Oktatás a hét minden napján van reggel 8:00-tól este 20:00-ig, még hétvégén is!
Gyakorlati tanórák 50 percesek, 1 alkalommal 2*50 percet tartunk.

Tan- és vizsgadíjak befizetési módjai

A motor jogosítvány oktatás költségeit több módon rendezheti. Lehetőséget biztosítunk a részletfizetésre. A tandíjat kifizetheti beiratkozáskor vizsgadíjakkal együtt egy összegben készpénzben, vagy az alábbi módokon

Normál „AM”; „A1”; „A1B-vel” „A2” és „A” kategóriáknál

a tan- és vizsgadíjak befizetése 3 (kamatmentes) részletben történik:

 • első részlet: beiratkozáskor esedékes, 35.000 Ft
 • második részlet: első rutinóra alkalmával, a fennmaradó tan- és vizsgadíjak fele
 • harmadik részlet: első forgalmi óra alkalmával, a fennmaradó tan- és vizsgadíjak második fele

KRESZ-vizsga köteles kategóriaváltó képzéseknél:

a tan- és vizsgadíjak befizetése 3 (kamatmentes) részletben történik:

 • első részlet: beiratkozáskor esedékes, 35.000 Ft
 • második részlet: első rutinóra alkalmával, a fennmaradó tan- és vizsgadíjak fele
 • harmadik részlet: első forgalmi óra alkalmával, a fennmaradó tan- és vizsgadíjak második fele

KRESZ-vizsgamentes kategóriaváltó képzéseknél

a teljes tan- és vizsgadíjat beiratkozásnál vagy első rutinórán egy összegben kell befizetni

Orvosi alkalmassági igazolás

A motor jogosítvány megszerzéséhez szükséges alkalmassági vélemény a háziorvostól, ha nincs „B” kategóriás jogosítványa (mopedhez nem kell). Az alkalmassági vizsgálat az autósiskola orvosánál is elvégezhető! Ára: kb. 7300 Ft.

Elsősegélyoktatásról

Csak abban az esetben kell, ha még nincs egyéb, autó vagy motor jogosítványa, vagy ha a meglévő jogosítványt 1984 előtt szerezte meg! Az elsősegély vizsga sem az oktatásnak, sem a vizsgáknak nem feltétele, de a vizsgaigazolás kiváltásának igen!

 • Időtartam: 4 óra
 • Tandíj: 8.700 Ft
 • Vizsgadíj: 7.900 Ft (csekk)

További infromációk az elsősegély oktatásról

Ha minden vizsga megvan

Gratulálunk! Ha a forgalmi vizsgáján is túl van, várnia kell 4 munkanapot, és a Nemzeti Közlekedési Hatóság XI. Bp, Petzvál József u. 39. sz. alatti ügyfélszolgálatán átveheti az igazolást a sikeres vizsgákról (legalább alapfokú végzettség meglétét igazoló eredeti bizonyítványt, személyit, előző jogsit/vagy elsősegély vizsgaigazolást vinni kell). Ezzel a vizsgaigazoló lappal kell majd az okmányirodát felkeresnie (személyit, jogsit, illetve ha kellett, akkor orvosit, elsősegély papírt vinni kell), ott fogják az új motor jogosítványt 4.000 Ft-ért kiállítani.

Jelentkezz ma, hogy minél előbb megszerezd a jogosítványod

Autós jogosítvány
Motor jogosítvány

Kresz oktatás

Internetes oktatás
Tantermi oktatás